Opleiding en introductiecursus peuterdans, © Yvonne Dingjan

Nieuwe opleiding peuterdans van start

Voor ouders, pedagogische medewerkers, dans-en yogadocenten, leerkrachten en belangstellenden: Opleidingpeuterdans van 6 sept 2016 tot 21 mei 2017 in Rotterdam.

Het accent ligt op het creatieve proces dat leidt tot het maken van een reeks goed gestructureerde peuterdanslessen, gebaseerd op zelf ontworpen dansverhalen. De cursist maakt kennis met alle onderdelen van een dansles en kan op peuterniveau met veel plezier en fantasie dansles geven.

De fantasie uit zich in het verhaal, de bewegingen, stem en ruimtegebruik, attributen, en vooral door de inzet en vrijheid van de docente zelf. Zij kan en durft zonder schaamte de peuters mee te nemen in een tot verbeelding sprekende sfeer.

Opleiding en introductiecursus peuterdans, © Yvonne Dingjan

Lesmethode Dingjan peuterdansonderwijs 

Dingjan peuterdansonderwijs heeft een danslesmethode ontwikkeld speciaal voor peuters, de 2 en 3 jarigen. Peuters kunnen heel fantasievol in hun spel opgaan. Zowel in woord, beweging als in het gebruik van “speelgoed”. Om die reden staat de fantasie in de lesmethode van Dingjan Peuterdansonderwijs centraal. Belangrijke uitgangspunten zijn: hoe werkt fantasie bij het kleine kind? Hoe kunnen wij als dansdocent ons deze (bewegings-) taal eigen maken, zodat een dansles goed aansluit op de beleveniswereld van de peuter? En… hoe kunnen wij onze eigen fantasie aanspreken?

Dingjan peuterdansonderwijs biedt ook een introductiecursus peuterdans op 5 juni en 6 november aanstaande.

Voor meer info, locatie en prijs, zie www.peuterdans.nl.