Nieuwe inclusiedans cursus: DanceAble

Holland DanceDanceAble, de nieuwe inclusiedanscursus van Holland Dance, is speciaal bedoeld voor mensen met én zonder (fysieke) beperking. DanceAble is op zoek naar maximaal 20 enthousiaste mensen die in zijn voor inspirerend dansplezier. De cursus start 29 november in Den Haag.

DanceAble

Inclusiedans is een dansvorm waar dansers met en zonder fysieke beperking samen dansen. Iedereen danst volgens zijn eigen mogelijkheden en de combinatie van mensen met en zonder beperking leidt tot een bijzonder nieuw contact. Met dans en met elkaar. Het initiatief om deze cursus te organiseren ontstond na een geslaagd pilotproject dat tijdens het Holland Dance Festival 2014 haar eindpresentatie beleefde.

Inhoud cursus

Elke les begint met een goede warming-up. Met moderne dansoefeningen wordt aan danstechnische vaardigheden gewerkt. Tussendoor worden er improvisatie oefeningen aangehaald.
Elke les bevat creatieve opdrachten die verbonden zijn aan het overkoepelende thema van de lessen 'realistic selfie'. De cursus sluit af met een presentatie van korte zelfgemaakte choreografieën.

Dansdocente Joop Oonk

Joop Oonk studeerde in 2012 af aan de dansacademie Codarts Rotterdam en behaalde daarna een master in Dance Cultures aan de University of Surrey (2013). Sinds 2010 is zij werkzaam als allround dansdocente in binnen- en buitenland. De afgelopen twee jaar heeft zij zich gespecialiseerd in moderne dans, improvisatie en choreografie. In Engeland is ze in aanraking gekomen met inclusiedans, toen ze als assistent choreograaf werkte bij Stopgap Dance Company, dat dansers met en zonder beperking in dienst heeft.

Aanmelden

Meld je aan via de website van Holland Dance.

Meer inspiratie