Nieuwe hiphop voorstelling kijkt af van moderne dans

Living Apart and TogetherChoreograaf Alida Dors heeft de twee dansstijlen breakdance en modern samengevoegd om een nieuwe danstaal te creëren. Haar nieuwe voorstelling Living Apart and Together is te zien van 15 tot en met 19 mei in het MC Theater, Amsterdam en combineert hiphop en modern.

De hiphop dansstijl is voor Alida nog steeds een inspiratiebron. Door de jaren heen heeft ze breakdance ontleed en dat past ze nu toe op de choreografische principes van de moderne dans. De hiphopster is bekend om haar nieuwe bewegingstijlen en heeft onder andere samengewerkt met moderne choreograaf Krisztina de Châtel. Haar nieuwe dansvoorstelling is vanaf 15 mei te zien tijdens het festival MC’s Right About Now.

Alida Dors heeft al eerder werk gemaakt voor het festival zoals artist in residence, een voorstelling over de verhouding tussen mannen onderling. Voor dansproductiehuis Korzo ging ze verder met haar onderzoek naar identiteit en onderlinge verhoudingen. Het eindresultaat is Living Apart And Together. In de voorstelling gaat het erom hoe je zorgt te overleven in een steeds veranderende omgeving.