Nieuwe directeur Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium

Jan Linkens is de nieuwe directeur van de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Hij volgt hiermee Nancy Euverink op die na drie jaar directeurschap  als assistent artistiek leider NDT 2 haar carrière in de danswereld voortzet. 

Jan Linkens

Jan Linkens heeft zelf ook aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gestudeerd. Van 1977 tot 1994 was hij - eerst als danser, later als choreograaf - verbonden aan Het Nationale Ballet in Amsterdam. Als choreograaf heeft hij sinds 1979 inmiddels meer dan 60 balletten gecreëerd met verschillende gezelschappen.  Sinds 1999 werkt hij als freelance choreograaf en gastdocent met ballet- en dansgezelschappen over de hele wereld. Zo heeft hij gewerkt bij Companhia Naional de Bailado in Istanbul en bij het Tanztheater der Komischen Oper in Berlijn. Na 17 jaar werken in het buitenland is Jan sinds 1 maart 2011 terug in Nederland als artistiek intendant van het Internationaal Danstheater in Amsterdam.

Jan Linkens: “Dansers van de toekomst ontwikkelen tot kunstenaars met een creatieve open blik, in combinatie met vakmanschap, passie en ambitie. Een geweldige uitdaging!”  

Henk van der Meulen, directeur Koninklijk Conservatorium:  “Jan Linkens heeft  een indrukwekkende carrière als danser, choreograaf, docent en artistiek leider met groot hart voor het dansonderwijs. Wij zijn blij dat hij zijn ervaring en liefde voor het dansvak zal inzetten voor de dansers van de toekomst, zoals wij die aan het Koninklijk Conservatorium opleiden”.

Meer inspiratie