Nieuwe dansproductie van dansgezelschap Samadhi Dance Company

2FOLD H/Y dansproductie van Samadhi Dance CompanyWat is kracht? Hoe ben je sterk? En welke krachten worden er op jou uitgeoefend? Opkomend cross-over dansgezelschap Samadhi Dance Company onderzoekt in de eerste editie van de serie 2FOLD het thema ‘kracht’. Dansers onder andere bekend van So You Think You Can Dance vlechten Modern, Urban en Indiase dans ineen en creëren daarmee een pakkende dansvoorstelling. 2FOLD H/Y gaat op 12 september 2014 in première in De Meervaart te Amsterdam.

2FOLD

Onder de noemer 2FOLD brengt de Samadhi Dance Company de komende seizoenen een serie danstweeluiken ten tonele. Per editie creëren huischoreografe Vraja Sundari Keilman en een wisselende, gerenommeerde gastchoreograaf ieder een dansstuk, waarbij een sprekend en actueel thema de verbinding is van het tweeluik. De Braziliaanse Ederson Rodrigues Xavier heeft zich als gastchoreograaf aan de eerste editie van 2FOLD verbonden.

2FOLD H/Y- Hanuman/YAH

Hanuman is de eerste helft van 2FOLD H/Y, een meeslepende en dynamische cross-over dansvoorstelling van huischoreografe Sundari rondom de Indiase aapachtige superheld Hanuman. De bijzondere krachten van Hanuman worden op een verrassende manier vertaald naar dans en theater. In YAH, de tweede helft van de voorstelling, interpreteert gastchoreograaf Xavier het thema ‘kracht’ op een meer wetenschappelijke wijze. Geïnspireerd door ‘Cymatics’, een metafysische techniek, volgt een fysieke reis waarin de effecten en kracht van geluid en woorden op de mens en het lichaam worden verkend.

Uitvoering

2FOLD H/Y wordt uitgevoerd door acht professionele dansers onder andere bekend van So You Think You Can Dance, Juste Debout, ISH en Isabelle Beernaert. De muziek bestaat deels bestaan uit werk van de IJslandse Olafur Arnalds en de bekroonde componist Nitin Sawhney. Voor het tweede deel van het tweeluik wordt de muziek verzorgd door componist Arnold Marinissen, live uitgevoerd door celliste Katharina Gross.

Meer informatie

Op vrijdag 12 september 2014 gaat 2FOLD H/Y in première in Theater De Meervaart in Amsterdam. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar via de website van Theater De Meervaart.

Meer inspiratie