Bachelor Contemporary Dance Zurich

Nieuwe dansopleidingen in Zwitserland

In Zwitserland gebeurt steeds meer op het gebied van dans. De Universiteit van Bern biedt vanaf zomer 2015 een Master in Dance Science aan en in Zürich kan men sinds een jaar de Bachelor in Contemporary Dance volgen. Ook leuk: dit voorjaar viert de Zwitserse stad de danskunst tijdens het dansfestival Zürich Tanzt.

Master in Dance Science in Bern

De Universiteit van Bern in Zwitserland biedt de eerste Master in Dance Science aan op het vasteland van Europa. In Dance Science wordt niet alleen onderzoek gedaan naar danstraining, lifestyle keuzes en prestatievermogen van professionele dansers, maar ook naar het effect van dans activiteiten op verschillende groepen zoals kinderen en ouderen, amateur of professionele dansers. De studie is part-time, duurt drie jaar en begint in de zomer van 2015.  

Ga naar de website van de universiteit van Bern voor meer informatie over de Master in Dance Science.

Bachelor Contemporary Dance in Zürich

De bachelor in Hedendaagse Dans (Contemporary Dance) van de Universiteit voor de Kunsten in Zürich (ZHdK) richt zich op verschillende vormen van dans, waaronder klassiek ballet en moderne dans. De bachelor leidt studenten op tot veelzijdige uitvoerende dansers. Artistiek leider van de bachelor is Samuel Wuersten en de opleiding werkt nauw samen met Codarts Rotterdam.

Ga naar de website van de ZHdK voor meer informatie over de Bachelor in Contemporary Dance.

Dansfestival Zürich Tanzt

Van 8 tot 10 mei viert de stad Zürich in Zwitserland de danskunst. Het programma van Zürich Tanzt bestaat uit rondleidingen, dansvoorstellingen, feesten, verassingsoptredens en meer dan 120 workshops in verschillende dansstijlen. In de hal van het Zürich Centraal Station zal op de zaterdagavond gedanst worden. Dansliefhebbers wordt uitgenodigd mee te dansen en nieuwe dansen te leren en te beleven om zo de stad in beweging te krijgen.

Ga voor meer informatie naar de website van Zürich Tanzt.