Nieuwe choreografie Jan Kooijman voor Scapino

Jan Kooijman gaat weer choreograferen Jan Kooijman gaat weer choreograferen. Samen met zijn vriendin Henna Lee gaat hij een balletchoreografie maken voor Scapino Ballet Rotterdam. Ze zijn door Ed Wubbe, de artistiek directeur van het gezelschap, gevraagd een stuk te maken voor Twools, het dansfestival van Scapino. Eind vorig jaar maakten de twee ook al een choreografie voor de benefietavond Sta op tegen Kanker.

Kooijman vertelde aan De Telegraaf dat hij het erg leuk vindt om dit samen met zijn vriendin te gaan doen. “We brengen ons dochtertje lekker naar mijn ouders of haar moeder en gaan samen creatief aan de slag”, aldus Jan Kooijman.

Jan Kooijman

Jan Kooijman begint zijn professionele danscarrière in 1999 bij Introdans, maar in 2000 gaat hij al naar het Scapino Ballet. Naast het dansen bij Scapino maakt Jan Kooijman werk van zijn acteerplannen. Als hij in 2009 aangenomen wordt bij Goede Tijden Slechte Tijden betekent dat het einde van zijn danscarrière bij Scapino. Hij speelt tot 2012 in GTST en is daarnaast te zien in andere televisieprogramma’s, zoals So You Think You Can Dance. Kooijman is ook verbonden aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam als gastdocent en gastchoreograaf en hij schrijft columns voor diverse tijdschriften (waaronder Dans Magazine). Vanaf morgen (22 februari) is Kooijman te bewonderen als jurylid in het nieuwe dansprogramma Everybody Dance Now van RTL.

Bron: Nu.nl en website Jan Kooijman

Foto: Annet de Graaf, verkregen via Wiki Commons