Nieuwe artistieke leiding dansgezelschap De Dansers

De Dansers Utrechts jeugddansgezelschap De Dansers heeft vanaf 2014 een nieuwe, jonge artistieke leiding: danser en  choreograaf Josephine van Rheenen (25) en muzikant en componist Guy Corneille (23) nemen het stokje over van choreograaf en oprichter Wies Merkx.

Van Rheenen en Corneille waren al vanaf 2009 werkzaam bij De Dansers. Ze vielen vooral op in de uitgesproken ‘dansconcerten’ van het gezelschap: shows die wat weghebben van zowel dansvoorstellingen als rockconcerten, en waar dansers en muzikanten samen op het podium staan.

Ed Sanders

In 2011 verzamelden Corneille en Van Rheenen een groep van jonge kunstenaars om zich heen, met wie ze een zomer lang experimenteerden met de vorm van dansconcerten onder de naam Ed Sanders. Door de choreografische leiding van Wies Merkx ontstonden hieruit later de voorstellingen Café Ed Sanders, Droomstad en de Nederlands- Duits-Oostenrijkse coproductie ROSES.

Kwaliteit in dans

De nadruk tijdens hun dansvoorstellingen ligt op zowel jong - 4 tot 18 jaar- als volwassen publiek. Van Rheenen: “We maken voorstellingen die aanspreken en aansteken in het fysieke, het basale, het on-anekdotisch menselijke. Onze kracht is dat die ook aanslaan bij onervaren kijkers. Dat we naast theaters ook in scholen, op straat en tijdens muziekfestivals spelen, dát houdt die kwaliteit sterk.”

Informatie

De Dansers toert in februari en maart met verschillende dansvoorstellingen op onder andere scholen en festivals. Zo treedt het duo op tijdens festivals als Helemaal Melkweg in Amsterdam, Szene Bunte Wähne  in Oostenrijk en staan ze in de Verkadefabriek in Den Bosch. 

Bezoek voor meer informatie en de volledige speellijst de website van het dansgezelschap.