Dance Connects Company all ages dansgezelschap [mi:t]

Nieuwe all-ages dansgezelschap: Dance Connects Company

Dance Connects Comapany is een Amsterdams dansgezelschap die bestaat uit dansers van alle leeftijden. Deze dansers van 19 tot en met 77 jaar streven samen naar meer begrip en waardering tussen jong en oud en tussen ouderen en de maatschappij. Dit willen ze gaan doen in een moderne choreografie [mi:t]. Maar daar heeft het gezelschap donaties voor nodig.

Danstheater over het ouder worden 

[mi:t] is een moderne danschoreografie die de ontmoeting tussen jong en oud verbeeld. Tussen onszelf en wie we ooit waren. In de choreografie speekt een onderzoek naar het ouder worden. Hierin worden de vragen ‘klopt het beeld dat we hebben van ouder worden nog wel?’, ‘Klopt de omschrijving nog wel?’, ‘Zijn we meer dan een denkbeeld?’ en ‘Raakt onze buitenkant nog de binnenkant?’ tegen het ligt gehouden. Dance Connects Company wil hiermee de vooroordelen over ouderen wegnemen, binnen de podiumkunsten en in de maatschappij.

Steun het verhaal van Dance Connects Company

Naast de fondsen die dit project steunen, hebben ze ook jouw hulp nodig. Met deze bijdrage wordt het mogelijk dat het dansgezelschap professionele dansers, muzikanten en choreografen kan inschakelen. Ook het licht- en geluidsapparatuur en kostuums kunnen hiermee worden aangeschaft. En komt dit ten goede aan promotiedoeleinden, zodat [mi:t] zo veel mogelijk publiek kan bereiken.

Dance Connects Company: “Met jouw bijdrage kunnen we ons vertellen en doorgeven. Kunnen we een voorbeeld zijn voor velen. En kunnen we optimaal te werk gaan en de voorstelling de aandacht geven die zij verdient!”

Moderne dans voor iedereen

Wil je doneren? Dan wil het dansgezelschap ook graag iets terug doen. Te beginnen natuurlijk met gratis danslessen in moderne dans, waarbij je sterk vanuit je gevoel danst. Belangrijke principes zijn het gebruik van lichaamsgewicht, (ont)spanning en ademhaling. In de lessen worden de basistechnieken ontwikkeld en er is veel aandacht voor muzikaliteit, dansante en dynamische kwaliteiten en een gevarieerd ruimtegebruik. Je kunt kiezen uit een gratis les 60+, gratis les 40+ of een gratis Slow Flow-les. De lessen worden aangeboden door Dance Connects en DansHart.

Verder kan er ook gekozen worden voor een nevenactiviteit. Denk aan een fotoshoot, voetmassage, workshop intuïtief schilderen of muzieklessen . Klik hier om te doneren. 

Try-out [mi:t]

Zaterdag 24 november / 20.00 - 22.00 uur

Het Amsterdams Theaterhuis / Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54 Amsterdam

Entree gratis, wel graag reserveren via info@danceconnects.nl

Meer inspiratie