Nieuw seizoen, nieuwe dansers bij Het Nationale Ballet

Het Nationale BalletMet ingang van augustus 2012 zijn er veranderingen in de bezetting van Het Nationale Ballet. Naast een aantal vertrekkende dansers zijn er acht nieuwe dansers toegetreden tot het gezelschap.

Er komen twee 2e solisten bij. De Armeense Viktoriya Ananyan keert, na een jaar bij het San Fransisco Ballet te hebben gedanst, terug bij Het Nationale Ballet. Zij heeft haar dansopleiding gevolgd aan één van de beste Russische dansscholen, aan de Balletschool van het Staatstheater Perm. In 2007 kwam ze bij Het Nationale Ballet als lid van het corps de ballet. De andere 2e solist is het jonge Mexicaanse talent Isaac Hernández. Hij danste sinds 2008 net als Viktoriya Ananyan bij het San Fransisco Ballet. Hernandez behaalde goud op de Internationale Ballet Competition 2006, brons en een speciale vermelding op de Internationale Balletcompetitie 2005 in Moskou. Ook haalde hij de eerste plaats op de Internationale Competitie van Cuba 2004. Onlangs werd hij benoemd tot Internationale Ambassadeur voor Toerisme voor Mexico.

Qian Liu uit China, werd opgeleid aan de balletacademie van Liaoning (China). Tussen 2006 en 2011 won ze verschillende gouden en zilveren prijzen tijdens internationale balletcompetities. Nu zal ze als lid van het corps de ballet bij Het Nationale Ballet gaan dansen. Nog een nieuw lid van corps de ballet is de Italiaanse Dario Elia. Hij werd opgeleid aan de balletschool van La Scala in Milaan en aan de opleiding van The Royal Ballet School in Londen. Na zijn studie ging hij dansen bij het Zurcher Ballet en La Scala. Niet alleen deze twee maar ook de Amerikaan, Miles Pertl, gaat het corps de ballet versterken. Hij heeft zijn opleiding aan onder andere de John Cranko School en de Pacific Northwest Ballet School volgde. Hij danste sinds twee jaar bij het Stuttgarter Ballett.

Uit eigen land zijn Floor Eimers, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, en Chanquito, opgeleid aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam, nieuw dit seizoen als aspirant. Skyler Martin afkomstig uit Kentucky sluit zich bij hen aan.

Voor de volledige lijst van dansers van Het Nationale Ballet en wijzigingen komend seizoen klik hier.