Nieuw platform: Dans in Ontwikkeling

Nieuw platform: Dans in Ontwikkeling

Dans in Ontwikkeling is een platform ingewijd door Liat Magnezy. Het platform is opgericht om beginnende dansmakers te ondersteunen in hun eerste stappen naar een nieuwe dansvoorstelling. Dit wordt gedaan door middel van een studioruimte, coaching en door het bieden van een podium.

Daarnaast programmeert Magnezy een stuk van een beginnende professionele choreograaf. Op deze manier levert ze een bijdrage aan de diversiteit van het dansen in Nederland. Op dit moment is Magnezy volop bezig met de voorbereiding van de eerste twee voorstellingen.

‘As far as thin air’ de eerste voorstelling

- ‘As far as thin air’ is een van de voorstellingen, de voorstelling gaat over het aangeven en herkennen van persoonlijke ruimte en hoe daarmee om te gaan. We leven in een tijdperk waarin het onderwerp grensoverschrijdend gedrag bijna elke dag in de krant te zien is. Het lijkt haast wel een dagtaak om je eigen persoonlijke ruimte te bewaken en ook het respecteren van die van de ander. Iedereen voelt zich weleens ongemakkelijk. Bijvoorbeeld in een lift waar het erg druk is en je dicht op elkaar staat. Het bepalen van een bepaalde afstand gaat via een gevoel dat niet voor iedereen en in alle situaties hetzelfde is. Mannen en vrouwen voelen dit heel anders. Hoe denken we nou eigenlijk na over onze eigen grenzen en over die van anderen? Daar gaat het in deze voorstelling over. Choreografie en dans zijn gemaakt door Emma Evelein en Lucien Denny.

‘Note To self’ de tweede voorstelling

De tweede voorstelling heet ‘Note to Self’. Het is een voorstelling over het dagelijkse probleem tussen het kiezen van doorgaan of stilstaan. Een spel tussen de dansers en het publiek in een landschap vol post-its, oneliners en meeslepende beats. We leven in een onwijs snelle tijd met prikkels en overvloed, die bijna uit elkaar klapt van de keuzes. In het leven kan en mag je veel. Maar er zijn ook veel dingen die je moet doen en vaak ook zo perfect mogelijk. We rennen en vliegen omdat we bang zijn om te voelen wat er gebeurt als we stilstaan en niet met iets mee doen, maar hoe gaan we hier nou eigenlijk mee om? Daar gaat het in deze voorstelling over. Choreografie en dans zijn gemaakt door Sanne Clifford & Co. 

De voorstellingen zijn op 30 april te zien in het Wennekerpand Theater in Schiedam.

Klik hier voor tickets en meer informatie