Nieuw Intermezzo Flamenco 2014 met danseres Rocío Molina

Voor 2014 staat een nieuwe Intermezzo Flamenco concertserie van de Flamenco Biënnale Nederland gepland met danseres Rocío Molina en zangeres La Tremendita. De voorstelling Afectos is in februari 2014 te zien in Amsterdam, Groningen en Rotterdam. Tickets voor de voorstelling in Amsterdam zijn inmiddels te bestellen.

Volgens de Spaanse flamencokritiek is door Rocío Molina een nieuw tijdperk in de vrouwelijke flamencodans aangebroken. ‘Zodra ze het podium betreedt, verandert ze het toneel in een tuin vol flamencopoëzie,’ aldus de pers. Afectos is een zoektocht naar het wezen van de dans en van ons bestaan. In de voorstelling gaan de danseres, de zangeres en de bassist langs verschillende gemoedstoestanden (afectos) die ons als mens uitmaken.

De première van Afectos vond plaats op 20 oktober 2012 in Barcelona. De voorstelling is in Nederland te zien op 26 februari 2014 in Muziekgebouw aan het IJ te Amsterdam, op 27 februari 2014 in Oosterpoort te Groningen en op 28 februari 2014 in de Rotterdamse Schouwburg. Kijk hier voor meer informatie en voor tickets.

De concertserie is een prélude op het festival dat van 16 tot en met 3 februari 2015 zal plaatsvinden en waar de voorhoede van de flamencodans weer zal aantreden in Nederland.