Dans! Mireille Geus, boek, dans

NIEUW: Het boek Dans! van Gouden Griffel-winnares Mireille Geus

Gouden Griffel-winnares Mireille Geus brengt met haar nieuwste kinderboek Dans! een hartverwarmend verhaal over ouderliefde, onzekerheden en het volgen van je dromen. Het boek haakt in op de vraag: Hoe moet je als dochter van een beroemde danser je eigen dromen waarmaken?

Het verhaal van Dans!

Maxime heeft de beste vader van de wereld. Hij komt uit Rusland en reist de wereld rond als de topdanser van zijn balletgezelschap. Iedereen houdt van hem. En hij is ook nog de liefste vader van de wereld. Toch is dat niet altijd even makkelijk voor Maxime, want ze danst zelf ook. Ze weet zeker dat ze nooit zo goed kan worden als haar vader, maar ze wil hem niet teleurstellen... Dan gebeurt er iets bijzonders: samen met Lev, haar beste vriend en dansmaatje, wordt ze door 'Juf Br' uitgekozen om auditie te doen bij de beroemde balletopleiding Dans! Haar vader is dan voor een optreden in Rusland. Maxime, haar moeder en haar oma besluiten om hem niet over de auditie te vertellen. Maar kan ze zo'n groot geheim bewaren als ze hem aan de telefoon spreekt? En als ze heel eerlijk is tegen zichzelf, wil ze dan wel haar leven wijden aan de dans? Alle gebeurtenissen komen in een stroomversnelling als Maximes vader opeens eerder dan gepland thuiskomt...

Mireille Geus, geen danser maar een genadig schrijver

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) studeerde Nederlands aan de lerarenopleiding. Ze schreef een tiental toneelstukken voor jeugd en maakte teksten voor Sesamstraat en Kindernet. Ze is voormalig docent en decaan op de Schrijversvakschool Amsterdam en heeft inmiddels een praktijk als individuele schrijfcoach. Ze schrijft boeken voor uitgeverij Zwijsen, Maretak, Jongbloed, Gottmer en Lemniscaat. Haar eerste boek Virenzo en ik (2003), gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar eens vertelde, werd bekroond met de Vlag & Wimpel prijs. Big, haar tweede boek bij Lemniscaat, sleepte de Gouden Griffel 2006 in de wacht en het was genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008. Met Dans! presenteert Geus begin 2018 een veelbelovend boek over het volgen van dromen, het nastreven van doelen en natuurlijk: dans!

Dans! is begin maart 2018 verschenen en hier te bestellen.

Meer inspiratie