Nieuw dansseizoen van Scapino Ballet Rotterdam van start

Leslie Humbert bij The Great Bean. Foto door Hans GerritsenHet nieuwe seizoen van het Scapino Ballet bevat verschillende programma´s, waaronder twee grote producties: The Great Bean en Pearl. The Great Bean is een productie van Ed Wubbe en gaat in oktober 2013 in première. De voorstelling Pearl is ook een choreografie van Wubbe en is geïnspireerd op het circuspodium. Ook is er dit seizoen een nieuw programma van TWOOLS en worden er diverse kleinere voorstellingen gegeven.

Dansvoorstelling The Great Bean

De première van The Great Bean is op woensdag 2 oktober 2013 in de Rotterdamse Schouwburg. De voorstelling is te zien tot en met mei 2014. The Great Bean speelt zich af in de ‘roaring twenties’ met de opkomst van de jazz en nieuwe dansstijlen zoals charleston en tapdans. Wubbe heeft voor deze choreografie samengewerkt met Fang-Yu Shen en Felix Landerer.

Voorstelling Pearl

De dansvoorstelling Pearl is te zien van december 2013 tot en met april 2014. Volgens de Volkskrant is Pearl ´dans op topniveau´. De voorstelling is een baroksensatie met live muziek van onder andere Vivaldi. Na een uitverkocht tournee van vorig seizoen zijn ze dit seizoen weer terug.

TWOOLS 16

De 16e editie van TWOOLS is dit seizoen te zien van 4 juni tot en met 7 juni 2014. Het dansfestival is hiermee de afsluiting van het dansseizoen en vindt plaats in de Rotterdamse Schouwburg. Tijdens TWOOLS zijn er diverse choreografieën te zien uit de dans- en muziekwereld. Het festival is hiermee een mix van theaterdans, experiment en entertainment.

Overige dansvoorstellingen

Verder zijn er in het seizoen dansvoorstellingen van het gezelschap te bewonderen op verschillende locaties in Nederland. Zo geeft het Scapino Ballet Rotterdam ook optredens op Lowlands, het Vondelpark Openluchttheater, op de UITmarkt in Amsterdam en op het Holland Dance Festival. Op het Holland Dance Festival wordt tijdens een benefietvoorstelling aandacht gevraagd voor spierziekten in Nederland.

Daarnaast zijn er voorstellingen bij Viva Roma in Antwerpen, in het Open Dag Lucent Danstheater, tijdens het programma van Beatrix Bedankt in Rotterdam, in 24 uur Cultuur in Rotterdam, bij de Nederlandse Dansdagen en bij het Gala Danserfonds ’79 in Amsterdam. 

Meer informatie is te vinden op de website van Scapino Ballet Rotterdam.