Nieuw Dansproject aangekondigd: LEVEL UP!

Nieuw Dansproject aangekondigd: LEVEL UP!

Solid Ground Movement vindt dat talent een podium moet krijgen. Daarom hebben artistiek leiders Bryan Druiventak en Alida Dors het Mastertraject bedacht: een leertraject waarin dansers onder artistieke begeleiding goede theatershows neerzetten. Dit jaar wordt er extra groot uitgepakt namelijk met het vernieuwde Mastertraject 2.0 voor dancecrews.

Het dans project

Solid Ground Movement biedt een uitdagende wedstrijd waarin tien crews met elkaar de strijd aangaan voor een tripple bill theater tour door heel Nederland. De drie overgebleven crews krijgen elk tienduizend euro toegestopt die ze kunnen besteden aan hun act. Daarnaast krijgen ze in aanloop naar de theatertour artistieke begeleiding van grote namen uit de danswereld zoals Alida Dors, Raphael Hillebrand, Lloyd Marengo, Marco Gerris en Silke Grabinger. Ook leren ze om met een budget om te gaan, krijgen ze een lichtplan en een dramaturg die de crews bijstaat in hun creatief proces.

Dans eisen

Danscrews die zich graag willen aanmelden, moeten aan de volgende eisen voldoen: de crew mag uit maximaal 7 personen bestaan (inclusief de choreograaf) die allen jonger dan 30 jaar zijn. Ze moeten een dansclip opsturen van 2 á 5 minuten, die ze ook op de auditie laten zien in een langere variant. We zijn liefhebbers van hiphop, popping, breakdance, maar ook wacking en vogue. Dit filmpje moet uiterlijk 28 juni opgestuurd worden naar levelup@solidgroundmovements.com.  Het Mastertraject zal er als volgt uitzien:

First level

  • 8 september Challenge Day Cutdown 10- > 6 crews
  • Je krijgt een creatieve challenge van een van de masters die je die dag uitvoert.

Second level

  • 15 december Theatre Day Cutdown 6-> 3 crews
  • Zes crews gaan werken aan een stuk van tien minuten, onder artistieke begeleiding van de masters. Per crew  drieduizend euro-  om te besteden aan hun show.

Third level

  • 1 mei Tripple Bill
  • Level Completed! Drie crews gaan werken aan stuk van twintig minuten, onder artistieke begeleiding van de masters en studioruimte, dramaturg, lichtplan, muziek. De première: 7 mei in het Bellevue Theater. Per crew € 10.000,- om te besteden aan hun show.

Samenwerking met andere dansscholen

Omdat Solid Ground Movement crews vanuit heel Nederland willen verzamelen, is de samenwerking met andere hiphophuizen onmisbaar. Niet alleen om meer aanmeldingen te verzamelen, maar ook om de crews die door zijn een oefenruimte aan te bieden. Door deze verbintenis streeft Solid Ground Movement ernaar om een grote hiphop community te vormen. Tijdens de tournee van de theatershow wordt de betrokkenheid van de deelnemende hiphophuizen nadrukkelijk benoemd.