Rolling stones mick jagger ballet melanie hamrick

Nieuw ballet op muziek van de Rolling Stones

Rolling Stones zanger Mick Jagger (75) is inmiddels wat stijf, maar nog lang niet klaar met dansen. Hij cureert de muziek voor de balletvoorstelling van zijn vriendin Melanie Hamrick, danseres bij het American Ballet Theatre (ABT). In maart gaat het nog naamloze ballet in première tijdens het Mariinsky Festival New Choreography in St. Petersburg, Rusland.

Corps ballerina Hamrick begon in 2004 bij het ABT, maar stopt nu tijdelijk om haar debuut als choreograaf te maken. Ze werkt aan het Rolling Stones ballet in opdracht van de Youth America Grand Prix (YAGP), een New Yorks dansnetwerk dat dit jaar zijn 20-jarige jubileum viert. De voorstelling zal te zien zijn tijdens het jaarlijkse YAGP gala in april.

Dansen als Jagger

Tijdens de hoogtijdagen van de Rolling Stones, hadden Jagger’s onnavolgbare bewegingen een grote aantrekkingskracht op zijn fans. Het is afwachten of Hamrick zich door zijn inmiddels iconische dansstijl zal laten inspireren. Welke Rolling Stones nummers gebruikt zullen worden, is nog niet bekend. De enige aanwijzing komt van Hamrick’s en Jagger’s twee-jarige zoon, Deveraux. In oktober 2018 plaatste Hamrick een filmpje op Instagram waarin zij en Deveraux dansen op ‘Let’s spend the night together’.