Netherlands Hip Hop Dance Championship 2019

Netherlands Hip Hop Dance Championship 2019

Op zaterdag 16 en zondag 17 februari vindt het Netherlands Hip Hop Dance Championship 2019 plaats in het auditorium van MECC Maastricht. Het evenement is een initiatief van Hip Hop International Netherlands, de Nederlandse tak van het wereldberoemde Amerikaanse Hip Hop International (HHI) dat als belangrijkste doel heeft de internationale Hip Hop-dansscene samen te brengen. Op zondag 17 februari zijn in MECC Maastricht bovendien de kwalificaties voor de wereldkampioenschappen in de VS, waar meer dan 50 landen aan meedoen, met een totaal van 4600 dansers.

De Nederlandse Hip Hop scene krijgt met de Qualifying Crews op het kampioenschap de kans om Nederland te vertegenwoordigen op het officiële World Hip Hop Dance Championship in de VS. Dansers die niet kunnen of willen worden afgevaardigd naar de VS krijgen daarnaast op zaterdag de mogelijkheid deel te nemen aan de Open Crew Competition van HHI Netherlands. Ook de 'Special Crews', oftewel crews die bestaan uit dansers met een beperking, zijn hierbij van harte welkom.

Marion Gall-Wierts van Hip Hop International Netherlands: 'Op zondag 17 februari zijn de kwalificaties voor afvaardiging naar Amerika, dus dat wordt een super spannende dag met een zeer hoog niveau dans. Het zijn echt de Olympics van de Hip Hop!

Dansschool Urban School of Dance Arts uit Maastricht, 2 van de 10 deelnemende crews in 2017 tijdens het WK, is met U.S.D.A.- kids in de junior divisie & Oxygen in de Adults mee geweest naar de wereldkampioenschappen om Nederland te vertegenwoordigen en heeft de intentie om ook volgend jaar weer mee te gaan. De eigenaar van deze dansschool, Jennifer Romen, heeft diverse Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschappen op haar naam staan.'

Hip Hop International

Hip Hop International (HHI) is gevestigd in Los Angeles en is producent van meerdere live en op tv uitgezonden streetdance wedstrijden. De wedstrijden van Hip Hop International zijn de grootste en meest gerespecteerde ter wereld. Hip Hop International is opgericht om de aandacht te vestigen voor streetdance en heeft veel bekendheid gekregen door de zeven seizoenen van "America's Best Dance Crew" (ABDC), de show die HHI voor MTV maakte.

In 2016 werd de licentie van Hip Hop International Netherlands toegewezen aan de huidige Director Marion Gall-Wierts, wat de Nederlandse Hip Hop-dansgemeenschap in staat stelt zich te verenigen op een wereldplatform.