Nederlandse première van solo Emio Greco bij ICKamsterdam

Nederlandse première van solo Emio Greco bij ICKamsterdamICKamsterdam presenteert de Nederlandse première van One Man without a Cause, een solo voor Emio Greco waarin dans en digitale technologie verwerkt worden. De choreografie van Emio Greco|Pieter C. Scholten is een werk over absurditeit en de ondoorgrondelijkheid van de mens in opstand. De Nederlandse première van One Man without a Cause vindt plaats op 12 oktober 2014 in Stadsschouwburg Amsterdam.

One Man without a Cause

In One Man without a Cause zijn digitale technologie en dans met elkaar verbonden. Drie metershoge wanden voorzien van duizenden afzonderlijke led lampen geven gestalte aan de samenleving. De voorstelling gaat in op de strijd tussen individu en maatschappij en is geïnspireerd op de klassieker De Vreemdeling (L'Étranger) van de Franse filosoof Albert Camus.

Meer over de voorstelling

Volgens Albert Camus werd het lijden van de mens veroorzaakt door de verwoede pogingen om in een volstrekt absurd universum naar betekenis te zoeken. In zijn boek L’Étranger gaat de hoofdpersoon onthecht door het leven. Dit maakt hem onbegrijpelijk voor zijn medemens. De manier waarop Camus een filosofisch vraagstuk omzet in fictie inspireerde Greco en Scholten om eenzelfde vertaalslag te maken naar de dans.

Voor meer informatie over One Man without a Cause kun je gaan naar de website van ICKamsterdam.