Nederlandse première theatervoorstelling Like 4 Real

Theatervoorstelling Like 4 Real van dansgezelschap ISH.Kunnen sociale media onze fysieke en emotionele band naar elkaar versterken? Of raken we in een eenzaam isolement waarbij we aan het wachten zijn op een eenvoudige ‘like’ op Facebook? Dansgezelschap ISH en kunstenaar Dadara presenteren de vooruitstrevende dansvoorstelling Like 4 Real.

Like 4 Real

In deze dansvoorstelling waarin spel, beeldende kunst, dans, muziek en video’s een belangrijke rol spelen nemen ISH en Dadara je mee naar een kleurrijke digitale wereld. We volgen een ambitieuze jongen, gespeeld door Sergio Hasselbaink (Sonny Boy, Popoz), die niet meer weet of hij zichzelf of zijn profielfoto is.

Terence Shreurs (GTST, Zusjes) vervult de andere hoofdrol waarin zij is te zien als de alwetende koningin van het internet. Samen met het dansende deel van de cast nemen ze de toeschouwer mee in een energiek avontuur dat vragen oproept. In deze eigenzinnige voorstelling zien we wat het gevolg is van excessief sociale media gebruik en wat voor een invloed dit heeft op je persoonlijkheid.

Like 4 Real zal zijn Nederlandse debuut maken op het Oerol festival van 13 juni tot 22 juni. Oerol is een jaarlijks terugkerend cultureel festival, dat wordt gehouden op Terschelling. Op 10 oktober zal Like 4 Real in de stadsschouwburg van Amsterdam in première gaan. De voorstelling zal daarna in de Nederlandse theaters te zien zijn.

 

Dansgezelschap ISH

De bedenkers en makers van dit initiatief zijn Marco Gerris, oprichter van dansgezelschap ISH, en kunstenaar Dadara. Marco Gerris, ook wel beter bekend als jurylid van het populaire televisieprogramma So You Think You Can Dance, geeft al ruim 15 jaar artistieke leiding aan ISH. Dit gezelschap brengt streetskills en andere kunstvormen samen in unieke voorstellingen, showcases en educatieve projecten.

Kunstenaar Dadara

Kunstenaar Dadara is onder andere bekend geworden met zijn ontwerpen van platenhoezen & flyers voor de toen nog opkomende house-cultuur. Dadara heeft een aantal grote interactieve kunstprojecten op zijn naam staan. In 2002 stond hij als eerste internationale kunstenaar met een groot project op Burning Man.