Photo by mahdis mousavi on Unsplash

Nederlandse dansscholen moeilijk vindbaar op internet

Uit een onderzoek van Telefoonboek.nl is gebleken dat slechts 38,6 procent van de Nederlandse dansscholen een werkende website heeft.

Een goede website is bevorderlijk voor het succes van een dansschool. Potentiële klanten zullen namelijk eerst via internet zoeken naar een school met de gewenste dansstijl en een goede prijs. Telefoonboek.nl vroeg zich daarom af of dansscholen online actief zijn en onderzocht het aantal werkende websites. 

Meeste dansscholen niet online vindbaar

In totaal zijn 1.581 dansscholen uit de database van Telefoonboek.nl onderzocht op een werkende website. Organisaties die in het bezit zijn van een URL, maar zonder werkende website werden als ‘niet werkend’ meegeteld in dit onderzoek. Uiteindelijk bleken 611 van de 1581 dansscholen een werkende website te hebben, dit komt neer op slechts 38,6%. Het overgrote gedeelte dansscholen (61,4%) is dus niet online vindbaar via een werkende bedrijfswebsite. Deze bedrijven kunnen weliswaar actief zijn via social media, maar toch is er bij het overgrote gedeelte van de dansscholen ruimte voor verbetering.

Een website moet meebewegen

Van de 611 dansscholen met een werkende website bleek 92,6 procent ook een ‘responsive design’ te hebben. Dit houdt in dat de website automatisch meebeweegt met de schermgrootte van het apparaat waarop de website getoond wordt. Websites met een responsive design zijn daarom gebruiksvriendelijk en leesbaar op zowel desktop als mobiel en tablet. Het design biedt ook enkele voordelen. Zo zijn websites met een responsive design gemakkelijker te vinden via zoekmachines als Google, omdat ze dankzij hun relevantie en gebruiksvriendelijkheid hoger geplaatst worden in de ranking.

Ben jij ook op zoek naar een dansschool die bij jou past? Dan is het handig om te weten dat dansscholen via onze website erg gemakkelijk op te zoeken zijn. Neem hier vast een kijkje!

Meer inspiratie