Foto: DSV Dance Expression

Nederlandse dansgroepen in WK-finale Formatiedansen

Op 28 november 2015 vond het wereldkampioenschap formatiedansen plaats, een wedstrijd in synchroon stijldansen. De Nederlandse dansgroep DSV Dance Impression behaalde hier, ondanks enkele tegenslagen, een zesde plaats. Met hun choreografie ‘Imagine’ wilden ze de toeschouwer meenemen naar een betere wereld. De Nederlandse groep DSV D’Sync behaalde een dertiende plaats.  

DSV Dance Impression behaalde haar positie helaas niet zonder slag of stoot. Onder dreiging van diskwalificatie moest de groep de choreografie op het laatste moment aanpassen. In de choreografie vormden de groep paren van gelijke sekse. Dat vond de Duitse organisatie niet goed. Acht dagen voor het kampioenschap pasten trainers Kurt Findhammer en Elianne Verbiest de choreografie aan. Daardoor kon DSV Dance Impression toch meedoen aan het wereldkampioenschap.

Statement

De groep maakte alsnog een statement door aan het slot van hun optreden twee mannen als paar te liften. Ook liep de groep in man-man en vrouw-vrouw paren af. Trainers Findhammer en Verbiest zijn enorm trots op de groep: ”Er was een groot deelnemersveld met sterke teams afkomstig van meerdere continenten. Tien van de twaalf teams in de halve finale dansten ooit al een internationale finale en het niveau was dan ook superhoog. Dat we in de finale stonden was een geweldig mooie kroon op het harde werken van de afgelopen periode.”

Jongste dansgroep

Eerder veroverde DSV Dance Impression al een vierde plaats op het Europees Kampioenschap formatiedansen. Ook werden zij recent Nederlands Kampioen formatiedansen. DSV D’Sync is momenteel de jongste dansgroep Formatiedansen in Nederland. In 2013 maakten zij hun debuut op het Nederlands Kampioenschap Formatiedansen, waar ze direct een bronzen medaille behaalden.

Meer inspiratie