Nederlandse Dansdagen zoekt modellen voor (Old)Fashion(ed)

Nederlandse Dansdagen zoekt modellen voor (Old)Fashion(ed)Festival de Nederlandse Dansdagen, Museum aan het Vrijthof en FASIONCLASH zijn op zoek naar (gepensioneerde) mannen en vrouwen voor (Old)Fashion(ed), een kunstproject waarin mode en dans, jong en oud, elkaar ontmoeten en de samenwerking aangaan.

(Old)Fashion(ed)

In (Old)Fashion(ed) wordt een collectie van enkele kledingstukken en/of accessoires gecreëerd door een ontwerpersduo, bestaande uit een ervaren (gepensioneerde) ambachtsvrouw of –man en een jonge mode ontwerper. Deelnemende ontwerpers zijn onder andere Romy van Eijk en Anke Huyben.

Deze collecties, gedragen door modellen van 65 jaar en ouder, zijn te zien tijdens het festival FASHIONCLASH in juni en dansfestival de Nederlandse Dansdagen in oktober. Deze modeshows worden gemaakt door spraakmakende choreografen, zoals Andrea Leine, Ronald Wintjens, Dunja Jocic en Dario Tortorelli. Het project sluit af met een expositie in Museum aan het Vrijthof in Maastricht.

Doel van de samenwerking tussen jong en oud is een uitwisseling en verrijking van kennis en kunde. Met de nieuwe collecties en shows gedanst door oudere modellen wordt het dominante beeld van ouderdom en het oudere lichaam gekanteld.

Gezocht: modellen 65+

Voor (Old)Fashion(ed) wordt gezocht naar mannen en vrouwen tussen de 65 en 90 jaar uit regio Limburg die de ambitie hebben om op het podium te staan. Danservaring is niet vereist. De eerste kennismaking/auditie met een van de choreografen vindt eind april/begin mei plaats in Maastricht en Amsterdam. Presentaties vinden plaats in Maastricht van 14 tot en met 16 juni en 3 tot en met 5 oktober.

Meld je aan door een e-mail te sturen naar productie@nederlandsedansdagen.nl onder vermelding van je naam en leeftijd. Aanmelden is mogelijk tot zondag 20 april 2014.