Nederlands flamencokwartet voor het eerst in Amsterdam

Op 7 en 10 februari kun je het concert Noche Flamenca zien in het Comedytheater.De Amsterdamse Tamar Porcelijn (1982) voltooide een dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waarna zij zich volledig stortte op de flamencodans in het Spaanse Sevilla. Op 7 en 10 februari is ze voor het eerst weer te zien in Amsterdam met het concert Noche Flamenca.

Porcelijn trainde meerdere jaren bij grote namen uit de flamencowereld en nam daarbij de Andalusische cultuur gretig in zich op. Ze vormde samen met Andrés Angel, gitarist uit Colombia, en de Spaanse zangers Agustín Sanchez en Virginia Mellado haar eigen kwartet waarmee ze de traditionele flamenco op hoog niveau brengt.

Traditie vormt de hoofdmoot van het kwartet, omdat het ook vandaag de dag nog werkt. De variatie wordt aangebracht door de persoonlijke invulling van elk van de leden. Zo kun je elke voorstelling genieten van een andere achtergrond, cultuur en ervaring.

Noche Flamenca van Tamar Porcelijn vindt plaats op 7 en 10 februari in het Comedytheater in de Nes 110, te Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website van Tamar Porcelijn. Voor kaarten kun je terecht op de website van het Comedytheater.