Nederlands Dans Theater genomineerd

Choreograaf Alexander Ekman. Foto Rahi Rezvani.Het Nederlands Dans Theater is genomineerd voor de National Dance Award van de Critic’s Circle uit Engeland. Dit is de enige prijs die uitgereikt wordt door de professionele danscritici van Engeland. Meer dan dertig Engelse recensenten droegen hun favorieten van 2012 voor.

Het NDT krijgt de nominatie voor de voorstelling Cacti, die ‘associate choreographer’ Alexander Ekman voor het NDT2 creëerde. Verder zijn in de categorie ‘beste moderne choreografie’ genomineerd Desh van Akram Kahn, The Metamorphosis van Arthur Pita en Some like it Hip Hop van Kate Prince.

Critics’ Circle

Beeld uit Cacti. Foto Rahi Rezvani.De Critics’Circle reikt sinds 2000 deze dans awards uit. Hiermee eren zij de diversiteit van dans in Engeland. Daarnaast zijn dit de enige prijzen die door een professionele groep worden toegekend. Deze groep bestaat uit meer dan vijftig schrijvers en critici. Gezamenlijk droegen zij meer dan 250 dansers, choreografen en gezelschappen voor. De shortlist die hieruit is samengesteld, kan gezien worden als de elite van de dans          die in Engeland opgevoerd wordt.

Het is een hele eer dat de choreografie van het NDT door zo veel critici is genomineerd. De 13e National Dance Awards worden op 28 januari 2013 uitgereikt in The Place in Londen.