Nederlands Dans Theater danst vier balletten in voorstelling Arms

Medhi WalerskiHet Nederlands Dans Theater 1 brengt met de avondvullende voorstelling Arms vier verschillende balletten, waarvan er twee de Nederlands première beleven en één zelfs de wereldpremière. Dat ballet is van danser en choreograaf Medhi Walerski. Hij danst hierin zelf ook mee.

Arms, waarnaar de voorstelling genoemd is, is een ballet uit 1984 van Susan Marshall. Zij maakte dit ballet voor haar eigen gezelschap Susan Marshall & Company. Het werk duurt maar vijf minuten, maar wordt als een meesterwerk beschouwd. Het is de eerste keer dat Arms in Nederland wordt opgevoerd.

Een ander ballet dat voor het eerst in Nederland gedanst wordt, is The Other You van Crystal Pite, de vaste gastchoreograaf van het Nederlands Dans Theater. The Other You maakte zij vorig jaar voor haar eigen dansgroep Kidd Pivot in Frankfurt. Het ballet is onderdeel van een serie van vier balletten die samen een avondvullende voorstelling vormden.

Het laatste ballet uit de voorstelling Arms is Speak For Yourself van huischoreografen Paul Lightfoot en Sol León uit 1999. Zij lieten zich voor dit ballet inspireren door elementen uit de natuur en twee composities, Die Kunst der Fuge van Bach en Come Out van Steve Reich. 

De voorstelling Arms gaat 24 november in Den Haag in première en is t/m 20 december in verschillende theaters in het land te zien. Kijk voor de volledige speellijst op de website.