Nederlanders naar finale danswedstrijd Juste Debout

Just Debout logoDe bekendste hiphop danswedstrijd Juste Debout gaat zondag 11 maart van start in de Parijse voorstad Bercy. Nederland wordt voor een uitverkocht publiek vertegenwoordigd door onder andere André Grekhov en het duo Kenzo Alvares en Seun Latukolan.

André Grekhov komt uit Veldhoven en is creatief regisseur van het HipHopLab040 van jongerencentrum Dynamo. Tijdens de steeds groter wordende danswedstrijd Just Debout  danst hij in de finalerondes. Dit betekent dat hij nog een paar ‘battles’ moet winnen om in de categorie experimental de Just Debout-titel in de wacht te slepen. Experimental is een mix van hiphop dansstijlen als popping, locking, house en breakdance.

Maar er staat deze zondag nog meer Nederlands talent op de Franse planken. Zo danst het duo Kenzo Alvares en Seun Latukolan van de bekende hiphop dansgroep The Kulture Kids ook mee. Zij komen uit in de stijl hiphop en gaan een zware strijd tegemoet tegen talentvolle dansers uit andere landen als Japan, China, Spanje en Engeland. De dansers moeten onder de ogen van 40.000 toeschouwers alles uit de kasthalen, want nog nooit heeft een Nederlander de Just Debout-titel mee naar huis mogen nemen.