NDT in Express Yourself: poseren in plaats van dansen

KwastenVan 3 tot en met 14 september is in het Atrium van stadhuis Den Haag de expositie Express Yourself te zien. Voor deze tentoonstelling werkte kunstenaar Jeanette Lotz samen met dansers van het Nederlands Danstheater.

Deze expositie draait om het uiten van je gevoelens. Dat kan op verschillende manieren: praten, schrijven, lichaamstaal. Jeanette Lotz combineert deze mogelijkheden. In een tijd waarin zoveel manieren van communiceren mogelijk zijn, wordt er maar weinig gecommuniceerd over hoe we ons voelen. De communicatiemogelijkheden worden meer, de persoonlijke betrokkenheid minder. In deze expositie zijn schilderijen te zien waarop de dansers van het NDT in heftige houdingen staan en waarbij een ondersteunende tekst de desbetreffende gevoelens versterkt.

In de expositie zijn de dansers Shannon Alvis, Nina Botkay, Carolina Mancuso, Marina Mascarell, Ema Yuasa, Joeri Dubbe, Jamy Meek, Jussi Nousiainen, Miquel Oliveira, Roger van der Poel, Anton Valdbauer en Bastien Zorzetto te zien.

Houd voor meer informatie www.denhaagdanst.nl in de gaten