National Center Performing Arts

NCPA organiseert symposium Fear and Focus in Performance

Sinds februari 2014 organiseert het National Center Performing Arts te Arnhem met regelmaat kennisoverdrachtavonden over en voor de podiumkunsten. Op maandagavond 16 maart vindt het volgende NCPA mini symposium Fear and Focus in performance plaats in de Deventer Schouwburg.

Mini-symposium Fear and Focus in Performance

Wat is (podium)angst? Is het een taboe? En hoe kunnen podium kunstenaars hiermee werken? Drie toonaangevende sprekers nemen het publiek mee in het wat en hoe van podiumangst. Dit zijn cognitie-onderzoeker Erno Hermans van het Radboud Donders Instituut, psychiater Femke van Fenema van het Leids Academisch Medisch Centrum en performance psycholoog Brendon Koolen.  
 
Deze avond is in het bijzonder interessant voor podiumkunstenaars, docenten, studenten, medici en para medici, maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Na afloop van de presentaties is er tijdens de paneldiscussie voor het publiek de mogelijkheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen met de sprekers.

Ga voor meer informatie over het symposium naar de website van het National Center Performing Arts. 

National Centre Performing Arts (NCPA)

NCPA is opgericht om een bijdrage te leveren aan het optimaliseren van kennis, vaardigheden en het vergroten van zelfmanagement voor een duurzame carrière van podiumkunstenaars. NCPA ontwikkelt en verbindt kennis en stimuleert de implementatie en toepassing van die kennis.

NCPA is opgericht in een samenwerkingsverband tussen ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Sport Medisch Centrum Papendal en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. NCPA werkt aan landelijke kennisuitwisseling en ontwikkeling in een internationale context.

BEYOND Ballet why and how

Naast de mini symposium Fear and Focus in performance op maandag 16 maart organiseren ze ook in samenwerkingsverband de Internationale conferentie BEYOND ballet why and how van 16 tot en met 18 april.

Meer inspiratie