Open Huis Nationale Opera en Ballet

Nationale Opera & Ballet opent haar deuren tijdens Open Huis 2018

Op zaterdag 24 februari 2018 is het weer zover: Open Huis bij Nationale Opera & Ballet. Eens per jaar worden de deuren van dit gerenommeerde theater in Amsterdam geopend voor een uniek kijkje achter de schermen. Dansers en zangers van Het Nationale Ballet, de Junior Company en het Koor van De Nationale Opera verzorgen gedurende de dag korte optredens. Het Open Huis is gratis toegankelijk voor jong en oud.

Voor én achter de schermen

Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers tussen 11:00 en 16:00 geheel zelfstandig een route voor én achter de schermen afleggen, bijvoorbeeld langs de ateliers waar alles met de hand gemaakt wordt of langs speciale tentoonstellingen van kostuums, maquettes en rekwisieten. Tevens is de mogelijkheid voor toneelrondleidingen (12+) die worden verzorgd door ervaren vakmensen die barstensvol bijzondere verhalen zitten. Onder leiding van deze theaterkenners kom je op plekken waar normaal gesproken geen bezoekers (mogen) komen.

Speciaal programma voor jonge kinderen

Voor de jonge kinderen is een speciaal programma gecreëerd, om de wondere wereld van het theater te ontdekken. Zo kunnen zij de gekste- en fantasierijkste kostuums zien, een stop-motion-animatiefilm maken, een muziekinstrument uitproberen en op het podium dansen in een gouden confettiregen.

Virtual reality-ballet Night Fall

De vip-room van Nationale Opera & Ballet is tijdens het Open Huis omgetoverd tot bioscoop. Hier is het virtual reality-ballet Night Fall te zien, het eerste VR-ballet ter wereld. Met veel enthousiasme werd dit ballet anderhalf jaar geleden door de pers en het publiek ontvangen, wat bekroond werd met de publieksprijs Bright VR Awards.

Meer inspiratie