Foto: © Liza Kollau

Nationale Opera & Ballet opent de deuren tijdens open huis

Altijd al willen weten waar de dansers van het Nationale Ballet repeteren? Hoe de kostuums worden gemaakt? En waar de techniek zit? Voor het eerst in vier jaar organiseert Nationale Opera & Ballet een Open Huis en biedt het publiek een uniek kijkje achter de schermen.  

Gratis toegang

Op zaterdag 2 september 2023 as zet Nationale Opera & Ballet de deuren wagenwijd open. Klein en groot, kenner en nieuwkomer: iedereen is welkom. En de toegang is nog gratis ook.   

Voor het eerst in vier jaar worden de deuren weer geopend en kun je de wereld achter de schermen ontdekken. Nationale Opera & Ballet brengt zang, dans, muziek, spel, taal, techniek en vormgeving samen in een ‘live’ vertolking van menselijke emoties. Als grootste theaterproductiehuis van Nederland werken ruim 600 medewerkers elke dag aan voorstellingen op topniveau en van internationale allure op het gebied van opera, ballet en verwante muziekdramatische kunsten. 

Alles in huis gemaakt

Van lichttechniek tot het maken van pruiken en van verven in de ververij tot het bouwen van decors. Alles wordt in huis gemaakt. Maak kennis met diverse ambachten, zoals het maken van kostuums, hoeden, pruiken en rekwisieten en woon optredens bij van De Nationale Opera Studio, het Koor van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. 

Achter de schermen

In de ateliers en studio's kun je alles vragen en ontdekken hoe het er achter de schermen aan toegaat. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten en je kunt samen op ontdekkingsreis door het theater. Op het programma staat onder meer optredens, tentoonstellingen, workshops en een bezoek aan onze ateliers. 

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt op de website.

Meer inspiratie