Cultuurnacht Breda

Nachtelijk avontuur vol cultuur in Breda

Meer dan 75 verschillende participanten komen samen tijdens de cultuurnacht in Breda op 26 januari 2018. Dit cultuuravontuur gaat van start vanaf 19:00 en biedt een uiteenlopend programma van kunst en cultuur in de vorm van optredens, workshops, demonstraties en tentoonstellingen, verspreid over 45 locaties in de stad.

Dans tijdens de cultuurnacht

Op dansgebied is er tijdens de Cultuurnacht veel te beleven. Zo danst de Stilte & Theaterwerkplaats Tiuri in de Grote Kerk met live zang, saxofoon- en orgelmuziek en neemt  dansgezelschap LeineRoebana je mee in een dans door de foyer en gangen van het Chassé theater. Educatief gezelschap Dansnest is te zien bij Skatepark Pier 15 , waarin acht dansers onderzoeken wat het is om fysiek deel uit te maken van een veranderende samenleving. Bekijk het volledige programma van de Cultuurnacht hier.

Kindercultuurnacht

Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar is een speciaal programma samengesteld waarin zij zelf aan de slag kunnen met dans, theater of film. Daarbij hebben zij de mogelijk om diverse voorstellingen en exposities te bezoeken. Sinds 2016 beschikt Breda over een kindercultuurnachtburgemeester, een burgemeester die samen met zijn/haar klas een eigen geschreven Cultuurmanifest invoert in Breda. De kandidaat-kindercultuurnachtburgemeesters van 2018 presenteren hun plannen op 26 januari in de Nieuwe Veste, waarna de kindercultuurnacht van start gaat van 19:00 tot 21:30. Bekijk dit speciale programma hier.

Afterparty

Als de Cultuurnacht 2018 ten einde loopt zijn er op verschillende locaties in de stad afterparty’s om na te genieten tot in de late uurtjes.  Zo is er onder andere een silent disco in de Mezz en kun je bij Pier 15 genieten van elektronische beats gecombineerd met live muziek.