Nationaal Theater Weekend

Naar een dansvoorstelling voor een tientje? Het kan!

In het weekend van 26 t/m 28 januari vindt de derde editie van het Nationaal Theaterweekend plaats. In meer dan zeventig theaters, verspreid door heel Nederland, geniet je van ruim tweehonderdtwintig voorstellingen en honderdvijftig extra activiteiten voor slechts tien euro per voorstelling. Het is dé kans om jezelf te verrijken met diverse voorstellingen in dans, toneel, muziek, opera, cabaret, musical, jeugdtheater en meer.

‘’Let’s meet in het theater’’

Het eerste Theaterweekend vond plaats in 2016 en was direct een groot succes met meer dan 100.000 bezoekers. Sindsdien groeit niet alleen het aantal bezoekers, maar ook het aantal deelnemende theaters. Het doel van het Nationaal Theaterweekend is om heel Nederland laagdrempelig kennis te laten maken met het theater en haar veelzijdigheid. Het biedt mensen de kans om samen te komen en te genieten van het Nederlandse theater. Zoals de organisatie van het Nationaal Theaterweekend verkondigt: ‘’Let’s meet in het theater!’’

Initiatiefnemers Nationaal Theaterweekend

Het Nationaal Theaterweekend is een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds. Initiator en bestuursvoorzitter Albert Verlinde van het Nationaal Theater Fonds vertelt: “Het is bijzonder om te zien dat niet alleen de reguliere theaterbezoekers dit weekend naar het theater komen, maar zeker ook dat de niet ervaren toeschouwer een kijkje komt nemen bij een voorstelling, een workshop of een andere activiteit. Dit is precies wat we wilden bereiken met het theaterweekend.”

Bekijk voor deelnemende theaters, voorstellingen en tickets de website van het Nationaal Theaterweekend. Tickets dienen vooraf online gekocht te worden.