Fotocredits: Marco de Swart

Na succes vorig jaar opnieuw dans en muziek van Delft Fringe Festival tijdens Lichtjesavond

Tijdens Lichtjesavond op 12 december is de Van der Mandelezaal in Museum Prinsenhof Delft de place to be! Na het enorme succes van vorig jaar, met maar liefst 3500 bezoekers, trakteren het museum en Delft Fringe Festival de stad opnieuw op een schitterende avond vol dans en muziek. De artiesten hebben hun choreografie en muziek speciaal voor deze avond en locatie gemaakt. Hun inspiratiebron is de tentoonstelling 'Lothar Wolleh ziet Jan Schoonhoven - Meesters in Ritme en Licht' , die nu te zien is in Museum Prinsenhof Delft.

Brandstof voor creatief vuur

Jan Schoonhoven en Lothar Wolleh deelden een liefde voor ritme en licht. Het waren goede vrienden, beiden lid van de ZERO beweging, die zich lieten inspireren door lichtinval, herhalingen van patronen of bijvoorbeeld door gevels. Het werk van Jan Schoonhoven is dan
ook een mooie inspiratiebron voor dans en muziek: “De lijnen in zijn werk, het spel tussen licht en donker, het contrast tussen harde en zachte vlakken en de symmetrie zijn als brandstof voor een creatief vuur.”

Alleen te zien op Lichtjesavond

De vijf dansers en muziekcomponist lieten zich niet alleen inspireren door het werk van Jan Schoonhoven, maar ook door de indrukwekkende Van de Mandelezaal. Een grote ruimte, met ruwe vloeren en een donkere hemel die de hele avond te zien is door het glazen plafond. Ze maakten speciaal voor het optreden tijdens Lichtjesavond een choreografie en muzikale compositie op maat.

Kom je ook langs?

Lichtjesavond in de Van der Mandelezaal is doorlopend te bezoeken. De entree tot de zaal is deze avond via de ingang aan de Oude Delft. Aan de gracht staan vuurkorven en binnen is het warm en gezellig. Kaartjes of een reservering zijn niet nodig. Het volledige programma, bestaande uit 5 voorstellingen, speelt deze avond drie keer achter elkaar: om 19.00, 20.00 en 21.00 uur. Je kunt op elk moment binnenlopen.

Dansers: Kelly Vanneste, Linde Lente Wagemakers, Naïma Souhaïr, Karolien Wauters en Mirjam Ravier
Muziek: Rémon Beeftink