Muziektheater Amsterdam en Theatergroep DOX presenteren Nachtparade

Muziektheater Amsterdam en Theatergroep DOX presenteren NachtparadeHet Muziektheater Amsterdam en Theatergroep DOX presenteren de voorstelling Nachtparade, een ode aan de stad bij nacht. De voorstelling wordt gemaakt met twintig leden van DOX en tachtig amateurs. Artistiek leider Hildegard Draaijer en huischoreograaf Marjan Barlage van DOX zijn verantwoordelijk voor de regie en de choreografie wordt gemaakt door Sassan Saghar Yaghmai.

Nachtparade

In de voorstelling staan twee belangrijke aspecten van het sprookje Duizend-en-een-nacht centraal, namelijk de oosterse sferen en het nachtelijke thema. Laat de nacht aan je voorbij paraderen door middel van dans, muziek, acts en persoonlijke verhalen.

De voorstelling maakt deel uit van een groot participatietraject opgezet door de afdeling Educatie en Participatie van Het Muziektheater Amsterdam. Het project ging in mei 2012 van start met het programma Sterrenstof van de Turkse volksdansgroep Tugra en Het Nationale Ballet. In oktober 2012 vond het tweede deel plaats onder de naam 1001 Nacht – ‘Ik zie je en moet mijn ogen sluiten’ en dit was een ontmoeting tussen een groot aantal dansgroepen uit Nieuw-West en Het Nationale Ballet. Nachtparade is het derde deel en in juni wordt het project afgesloten met de voorstelling The Nights van Ballet Preljocaj uit Frankrijk.

Theatergroep DOX

DOX maakt dans- en theatervoorstellingen met en voor jongeren. Dit gebeurt onder begeleiding van professionele theatermakers. De voorstellingen zijn fysiek, multidisciplinair, cultureel divers en gaan over actuele thema’s die aansluiten op de belevingswereld van jongeren. In 2013 ontving DOX de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs voor hun “doeltreffende, energieke ontwikkeling van jong verborgen podiumtalent”, aldus de jury.

Nachtparade wordt in totaal vijf keer opgevoerd op 13 en 14 april in Het Muziektheater Amsterdam. De kaartverkoop is vrijdag 15 maart van start gegaan. Klik hier om de trailer te bekijken of om kaarten te bestellen.   

Foto: Albertus82, verkregen via Flickr