Muziek Romeo & Julia van Scapino Ballet op cd uitgebracht

Muziek Romeo & Julia op cd uitgebracht. Foto door Hans GerritsenDe muziek bij Romeo & Julia, de succesvolle dansvoorstelling van het Scapino Ballet, wordt op 22 november op cd uitgebracht. De muziek is gespeeld door The Legendary Love Orchestra, die eveneens de theatermuziek maakte voor het stuk en elke voorstelling de dansers live begeleidt. Door hun diverse bezetting verenigen zij verschillende muziekwerelden, wat aansluit bij de eigentijdse dansversie van Shakespeare’s klassieker. 

Romeo & Julia

De voorstelling Romeo & Julia is gebaseerd op het verhaal van William Shakespeare en is voor het eerst in 1935 als balletvoorstelling vertoond. Bij deze voorstelling werd de klassieke muziek gecomponeerd door Sergei Prokofjev. Sindsdien hebben talloze gezelschappen dit stuk gedanst en aangepast. Ed Wubbe, choreograaf en artistiek leider van het Scapino Ballet, had voor zijn bijzondere, eigentijdse versie echter iets heel anders voor ogen dan de klassieke muziek van het origineel.

Wubbe liet nieuwe muziek componeren waarin verschillende instrumenten, stijlen en culturen samenkomen. The Legendary Love Orchestra werkt onder andere met zang, rap, percussie, piano, bandoneon, bougarabou, sabar en gitaar. Samen met dit veelzijdige orkest zocht hij naar manieren om een grote verscheidenheid van sferen en gevoelens op te roepen. Zeventig procent van de muziek is gelijktijdig met de dans gecomponeerd.

De cd is onder andere te bestellen via de webshop van het Scapino Ballet.

Beeld: Hans Gerritsen.