Muziek, dans en theater in opera La Troupe D’Orphée

In april en mei komen muziek, dans en theater samen in de vertolking van de korte opera La Troupe D’Orphée aux enfers van barokcomponist Charpentier. De voorstelling is op 26 en 27 april en 3 tot en met 7 mei 2014 te zien in de Grote Kerk in Den Haag.

Voor La Troupe D’Orphée is er een fictieve muziektheatergroep samengesteld, bestaande uit dansers van De Dutch Junior Dance Division, zangers van het Belgische ensemble Vox Luminis en muzikanten van het barokensemble OPERA2DAY. Zij vertellen het verhaal van één van de bekendste mythische liefdesgeschiedenissen, namelijk die van Orpheé en Euridice, ook wel bekend als Orpheus en Eurydice.

Operaverleden in Den Haag

Dat La Troupe D’Orphée speelt in de Grote Kerk in Den Haag is geen toeval: de voorstelling is namelijk geïnspireerd op het operaverleden in Den Haag, waar rond de helft van de 17e eeuw rondtrekkende, vaak Franse ‘troupes’ de stad bezochten en daar hun theater- en operavoorstellingen vertoonden.

Informatie

De voorstelling is in het Frans gezongen en is voorzien van Nederlandse boventiteling.

Kaarten voor La Troupe D’Orphée zijn te bestellen via de website van OPERA2DAY. Daar vind je ook meer informatie over de voorstelling.