Move in bij het Nederlands Dans Theater

Move in bij het Nederlands Dans TheaterOnder de naam Move in organiseert het Nederlands Dans Theater (NDT) diverse activiteiten om meer te weten te komen over het gezelschap en moderne dans. Er zijn activiteiten voor jong en oud, met of zonder danservaring.

Voor talenten/studenten

Op 6 april is er een ‘Open studio’ voor studenten en alumni van professionele dansopleidingen. Tijdens de ‘Open studio’ ga je bezig met een repertoirestuk van het gezelschap, waardoor je kunt ervaren hoe er gewerkt wordt bij het NDT. Ook krijg je een introductie in de verschillende ‘danstalen’ van het gezelschap. Het repertoire dat in deze workshop behandeld wordt, is dezelfde avond te zien in de voorstelling van NDT 2 in het Lucent Danstheater.

Voor kinderen

Voor kinderen van vijf tot en met zeven jaar is er op 20 april een ‘Super dansflits’. Dit vindt vier keer per seizoen plaats. De kinderen staan hierbij zelf als danser in de schijnwerpers. Ze leren van alles over het NDT en aan het einde van de workshop geven ze een eigen presentatie. Iedere ‘Super dansflits’ staat in het teken van een thema. Houd de website in de gaten voor het thema van deze keer.

Voor de nieuwsgierige dansliefhebber

Vrijdag 5 april is het mogelijk om voorafgaand aan de voorstelling Programma B van NDT 2 een kijkje te nemen achter de schermen. In ‘Open deuren’ ervaar je hoe een dag in het theater eruitziet voor dansers en medewerkers van het NDT en bezoek je onder andere de studio, het kostuumatelier, de kleedkamer en het podium in het Lucent Danstheater.

In ‘Dans verkennen’ op 20 april daagt het NDT nieuwsgierige dansliefhebbers uit om dans op een andere manier te ontdekken en ervaren. Door deel te nemen aan deze activiteit beleef je het werk van de choreografen niet alleen vanuit je stoel, maar ervaar je het materiaal met je eigen lichaam. Danservaring is niet nodig, alleen een dosis enthousiasme. De voorstelling Programma B van NDT 2 vormt de inspiratie voor deze workshop en is 20 april ‘s avonds te zien in het Lucent Danstheater.

Kijk voor meer informatie en inschrijven op: http://www.ndt.nl/movein