Mis het interview met dokter Rietveld niet

 Hans OostrumMorgen verschijnt op Dansmagazine.nl een uitgebreid interview met dokter Rietveld. A.B.M. (Boni) Rietveld is orthopedische chirurg van de polikliniek voor Dansers en Musici in het Medisch Centrum Haaglanden Westeinde in Den Haag. Het doel van deze speciaal voor dansers en musici opgerichte afdeling is het voorkomen en behandelen van blessures die worden veroorzaakt door het dansen of musiceren. Maar het kan ook blessures betreffen die elders opgelopen zijn en hinderen bij het dansen of musiceren, zoals een op een stoeprand verzwikte enkel.

Dokter Rietveld heeft een indrukwekkend Curriculum Vitea en in het interview is te lezen welke weg dokter Rietveld in zijn leven bewandeld heeft en hoe hij uiteindelijk op de plek waar hij nu is, terecht is gekomen. Natuurlijk wordt er ook uitgebreid ingegaan op blessures van dansers en musici, met vragen als wat zijn de meest voorkomende blessures? Zijn er verschillen in blessures van professionele en amateurdansers? En is er een dansstijl die voor meer blessures zorgt dan andere dansstijlen? Ook zijn er leuke weetjes over dokter Rietveld te lezen. Waar komt bijvoorbeeld zijn bijnaam ‘dokter B.’ vandaan? Vermakelijk, interessant en leerzaam leesvoer voor iedere (amateur)danser, dans- docent en liefhebber. Mis het niet!

  • Heb je de tips op Dansmagazine.nl al gezien? Iedere dinsdag plaatsen wij op Dansmagazine.nl een tip van Dokter Rietveld om blessures te voorkomen of om ervoor te zorgen dat het niet erger wordt of nog eens gebeurt. Met deze tips kun je jezelf een hoop ellende, gemiste dans-uren en frustratie besparen.