Min Hee Bervoets en Michel Froget slechte verliezers

The Ultimate Dance BattleHet tweede seizoen van dansprogramma The Ultimate Dance Battle gaat aankomende zondag 4 maart weer van start. Om de choreografen alvast te leren kennen, heeft RTL interviews gepubliceerd met de choreografen en bedenken en jurylid Dan Karaty. Alle choreografen zeggen een zwakke kant te hebben en Karaty denkt dat dit seizoen daarom weleens veel gemener kan worden dan seizoen 1.

Michel Froget 

Jazz choreograaf Michel Froget was verrast toen hij voor het programma werd gevraagd. Hij denkt het goed te gaan doen. omdat “ik nog wel jazztechnieken respecteer en de nieuwere invloeden van vandaag erbij betrek”. Froget vertelt ook over zijn zwakke punten. “Ik ben een slechte verliezer en ik kan niet goed omgaan met dansers die excuses hebben voor alles en nog wat.” Froget noemt zichzelf streng en rechtvaardig en ziet allrounder latin-specialist Jaakko Toivonen als zijn grootste concurrent.

Tom Stuart

Dit jaar doet de prive en zakelijke partner van Rinus Sprong, Tom Stuart mee. Sprong werd vorig jaar tweede met The Ultimate Dance Battle. Stuart grapte al snel over de kans dat hij dit jaar de balletchoreograaf ging worden en zijn sterkste kanten zijn volgens hem: “muzikaliteit, toegankelijkheid en humor”. Hij vindt zijn onervarenheid met korte stukken zijn zwakste punt. Ook Stuart ziet voormalig student Jaakko als grootste concurrent. “Hij heeft zowel modern als latin werk gedaan en heeft bij mij balletlessen gevolgd.”

Jaakko Toivonen

Latin choreograaf Jaakko Toivonen wordt bijna door alle andere choreografen gezien als grootste concurrent en hij denkt dat hij met zijn beheersing van meerdere stijlen een grote kans maakt. “Mijn sterke kanten zijn muzikaliteit, dat ik snel werk en mijn partnerwerk”. Jaakko vertelt ook zijn grootste angst: “Ik heb wel een vrees voor hiphop, ik heb nog een hiphop choreografie gemaakt.”

Vincent Vianen

Hiphop choreograaf Vincent Vianen is vooral bang dat hij te aardig is en teveel geduld heeft. Dan Karaty beschrijft Vianen ook als: “een stille jongen, maar met veel artistiek detail”. Vianen is ook erg bewust van zijn jonge leeftijd vergeleken met de andere choreografen. “Michel Froget en Tom Stuart zijn oud genoeg om mijn vader te zijn”.

Min Hee Bervoets

Modern choreograaf Min Hee Bervoets ziet zichzelf als perfectionist en trekt zich heel veel aan van haar dansers. “Als de dansers niet emotioneel met mij zijn, dan doet me dat echt iets”. Bedenker van het programma Dan Karaty zegt dat dit seizoen wel eens veel gemener kan worden. “Vorig jaar kenden alle choreografen elkaar en waren ze daarom wat te aardig. Dit jaar is dat niet het geval, dus de choreografen kunnen dit seizoen weleens veel gemener uit de hoek komen”.

Wat Dan Karaty en de choreografen nog meer hebben gezegd, vind je hier.