Middag voor vijftigplussers in SKVR-gebouw Rotterdam

Middag voor vijftigplussers in SKVR-gebouw RotterdamOp zaterdag 27 april worden er onder de naam Dans in vertrouwen verschillende dansoptredens en –workshops voor en door vijftigplussers georganiseerd in het SKVR-gebouw in Rotterdam.

Er staan verschillende optredens op het programma, waaronder een presentatie van klassiek ballet, een geïmproviseerd duet en de nieuwste voorstelling van Marie Louise Gilcher. Ook kun je meedoen met een workshop Moderne dans of de Argentijnse dans Chacarera.

Het geïmproviseerde duet is een concept van Els van Buren-Walvis en heet Ana & Marie, naar de twee danseressen. Ze hebben met z’n drieën de choreografie gemaakt op muziek van John Cage.Verder gaat het dansstuk In Vertrouwen van Marie Louise Gilcher deze middag in première. De voorstelling met oudere dansers gaat over overgave en verbondenheid. Celliste Nina Hitz verzorgt de muzikale begeleiding.

De dag wordt afgesloten met het gezamenlijk dansen van de Chamamé. De Chamamé is oorspronkelijk een dans van het platteland van Argentinië en ontstond in 1870 toen Europese immigranten daar de accordeon introduceerden. Naast zang bepaalt dit instrument samen met de bandoneón, de contrabas en de gitaar het geluid van de Chamamé. Door de populariteit van de dans ontstonden er al snel verschillende vormen, aangepast aan de omgeving en de gelegenheid.

Kijk hier voor meer informatie over de middag of om direct kaarten te reserveren. Bij het reserveren kunnen mensen die graag willen deelnemen aan één van de workshops zich alvast aanmelden. Ondanks dat de middag bedoeld is voor vijftigplussers, zijn ook jongere geïnteresseerden van harte welkom.