Michaela DePrince levert bijdrage aan Famous City Amsterdam

Michaela DePrince

Michaela DePrince, danseres bij Het Nationale Ballet, heeft haar medewerking verleend aan het boek Famous City Amsterdam. Fotografe Marte Visser brengt in samenwerking met verschillende journalisten in Famous City Amsterdam portretten en verhalen van vermaarde internationale kunstenaars, musici en wetenschappers over ‘hun’ Amsterdam. Het boek is vanaf 18 november verkrijgbaar en de volledige opbrengst van de verkoop van het boek gaat naar het kankeronderzoek.

Famous City Amsterdam

Het boek Famous City Amsterdam bevat prachtige portretten van bijzondere mensen van wereldfaam die een speciale band hebben met Amsterdam. Sommigen zijn sterren die regelmatig hebben opgetreden in de stad, anderen hebben een kijk op de stad die veelal wordt bepaald door het vak dat ze uitoefenen. Dit loopt uiteen van astronaut tot acteur en van danseres tot sporter.

Binnenlandse iconen die meewerken zijn: Johan Cruijff, Duncan Stutterheim, Jan Jansen, Piet Paris, Dick Swaab, André Kuipers, Marcel Wanders en Nicky Romero.

Buitenlandse iconen die meewerken zijn: Russell Shorto, Sir Paul Smith, Mariss Jansons, Willem Dafoe, Philip Glass, Redmond O’Hanlon, Michaela DePrince, Geoffrey Parker, Jeffrey Eugenides, Marina Abramovic, Debbie Harry, Harry Benson, Betty Wright, Olga Peretyatko, Jason Silva, Daido Moriyama, Seth Myers, Renate Winter, C215, Harland Miller, Miles Aldridge, Mark Buxton, Baron Severin Von Eckardstein en Ken Stringfellow.

Bijdrage aan kankeronderzoek

De complete opbrengst van de verkoop van het fotoboek gaat naar het internationaal baanbrekende kankeronderzoek van Prof. Dr. Jacco van Rheenen, verbonden aan het Hubrecht Institute. Het onderzoek is naar metastase (uitzaaiingen bij tumoren). Famous City Amsterdam zal daarom niet alleen een culturele bijdrage vormen voor de stad Amsterdam maar zal tevens een aanzienlijke geldelijke bijdrage leveren om de strijd tegen kanker te ondersteunen.

Marte Visser

Marte Visser is een veelgevraagd (portret)fotograaf uit Amsterdam. Ze maakte diverse fotocampagnes voor o.a. Garuda Indonesia Airlines, Van Lanschot Bankiers en JCDecaux. Het project Famous City Amsterdam is Marte gestart na een persoonlijk verlies. Hiermee wil ze haar bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker.

Het boek (verkoopprijs € 50,-) is vanaf 18 november verkrijgbaar in de boekhandel en via www.lubberhuizen.nl/famouscityamsterdam