Meraki Dance Collective, confidance, dans, crowdfund

Meraki Dance Collective zoekt donateurs voor project ConfiDance

Het Meraki Dance Collective (MDC) is uitgenodigd om onderdeel te zijn van de dans-workshop tour ‘ConfiDance’ in Karnataka, India. Zoals de naam al weggeeft wordt dans ingezet als middel om het zelfvertrouwen te vergroten en het stimuleren van een positief zelfbeeld. De organisatie van ConfiDance kan enkele financiële posten vergoeden, maar niet de reis en overige kosten die komen kijken bij een project als deze. Daarom start MDC een crowdfunding. Help hen mee en doneer hier!

ConfiDance

Het ConfiDance project is opgericht ter stimulans van het zelfvertrouwen en zelfbeeld van de mensen in India. Bijzonder is dat er geen toegangsprijs wordt gevraagd aan de deelnemers. Dit maakt ConfiDance laagdrempelig en opent spreekwoordelijk de ‘dans-deuren’ voor iedereen. Daarnaast zal het project te volgen zijn middels een livestream, zodat dansliefhebbers over de hele wereld kunnen meegenieten van wat er gaande is op de vloer. ConfiDance is een uniek project waar MDC graag onderdeel van wil uitmaken. Daarom zoeken zij donateurs! Zij stellen daar tegenover tegenprestaties voor organisaties en artiesten die hen helpen bij het verwezenlijken van dit project.

Meraki Dance Collective

Het MDC, opgericht door Loura Sita van Krimpen en Liam O’Callaghan, is een danscollectief dat wereldwijd de ‘Meraki gedachte’ probeert te verspreiden. Dit staat voor bezieling, creativiteit en liefde – wanneer je iets ‘van jezelf’ laat zien in wat je doet. Het duo Van Krimpen en O’Callaghan is gespecialiseerd in moderne/hedendaagse dans en verschillende technieken voor dansimprovisatie. Zij geven samen, onder naam van MDC, workshops, intensives en danscursussen over de hele wereld. Sinds 2016 is MDC in het Zuiden van China gevestigd, waar zij in 2017 deelnamen aan het SINO Dutch International Dance Festival in Guangzhou. Tevens hebben ze (in China) de bachelor studenten Dans van Codarts mogen ontvangen en coachen. ‘’Wij van MDC geloven dat dans een universele taal is en een manier om contact te maken met iedereen, overal op deze prachtige planeet. We ervaren ook dat dans een artistieke manier is om je te uiten en we zijn je dankbaar om je door dit speciale proces te begeleiden. Dit kan op elk niveau, op elke leeftijd en in elke stijl.’’
 

Wil je meer weten over MDC en wat zij doen? Bekijk dan de website van Meraki Dance Collective.

Meer inspiratie