Meesters bij Introdans

Cats WithoosIntrodans opent het nieuwe seizoen met het programma MEESTERSCHAP waarin het werk van  Hans van Manen en Nils Christe centraal staat. Daarnaast is de Spaanse choreograaf CayetanoSoto gevraagd om speciaal voor MEESTERSCHAP een nieuw ballet te ontwikkelen.

Dansstukken

Andante, op muziek van Mozart, is een van Van Manens vele beroemde ‘balletten voor twee’. In Polish Pieces laat hij op de pulserende muziek van HenrykMikołajGórecki twaalf dansers in steeds wisselende combinaties en in een prachtig lijnenspel het toneel op stormen. Daarna - ook op muziek van Górecki - presenteert Introdans de Nederlandse première van Kleines Requiem van Nils Christe. De Spaanse choreograaf CayetanoSoto maakt met de wereldpremière MaraschinoCherries een voorstelling over de dualiteit van het leven. De titel is een metafoor: niets is wat het lijkt, soms blijkt iets bitters zoet of omgekeerd.

Introdans

Het dansgezelschap bestaat sinds 1971. Het gezelschap heeft als missie de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. De focus ligt op modern balletrepertoire. Ook heeft Introdans een educatieve afdeling. De educatieve afdeling Introdans Interactie biedt een actieve danservaring, gebaseerd op het repertoire van beide dansensembles. Als stadsgezelschap van Arnhem danst het gezelschap in de Nederlandse theaters en reist wereldwijd: beide ensembles zijn veelvuldig te gast op internationale podia.
Voor meer informatie en de speeltijden ga je naar de website van Introdans.