Meer informatie over Culturele Zondag Utrecht Danst

Meer informatie over Culturele Zondag Utrecht DanstIn het weekend van 13 en 14 april vindt de vierde en laatste editie van Utrecht Danst plaats. Deze keer begint het programma daarom al op zaterdagavond met een programma op de Neude. Op zondag verandert de hele stad vervolgens in één groot danspodium met voorstellingen, workshops en dansfilms op meer dan dertig locaties.

Zaterdagavond 13 april verandert de Neude in een DansArena met dansbattles en dansshows van groepen uit heel Nederland. Hierna draaien er diverse Utrechtse dj’s en kan iedereen zijn of haar dansmoves laten zien. Daarnaast is het mogelijk om een hapje te eten door middel van Dance ’n Dine. Dit houdt in dat je kunt kiezen uit vijf routes langs verschillende restaurants die de hele avond lekker eten serveren en de gelegenheid bieden om te dansen.

Op 13 april is ook de opening van de Vrede van Utrecht met Junkie XL en het Metropole Orkest op het dak van de A2. Vanaf Utrecht Centraal rijden er pendelbussen. Na dit spektakel is er een afterparty in een aantal clubs en cafés in de stad. Verder wordt op de Oudegracht de dansfilm Interference vertoond en is er een nachtwandeling langs dansfragmenten in de stad.

De stad als danspodium

Zondag zijn er voorstellingen en workshops van professionele dansgezelschappen en optredens van amateurgroepen en dansscholen uit de provincie. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd: van urban tot tango en van klassiek tot balfolk. Zo zijn bijvoorbeeld De Dansers en het Internationaal Danstheater te zien, is er een Stadsbal en verandert Museum Speelklok voor één dag in een Hip Hop Palace.

Utrecht Danst wordt afgesloten met de U-Dans op de Neude. De U-dans werd in 2010 gemaakt voor de eerste editie van Utrecht Danst. Het is een korte choreografie die door iedereen kan worden gedanst. Je kunt ook meedoen aan een speciale U-Dans wedstrijd. Kijk hier voor de uitleg. 

Het volledige programma van dit 24-uur durende dansevenement staat op www.culturelezondagen.nl. Meer informatie over de opening van de Vrede van Utrecht: www.vredevanutrecht2013.nl.

Foto: Hanne Nijhuis. U-Dans op het Domplein.