Medicine and Science Day tijdens BEYOND Ballet why and how

Van 16 tot en met 18 april 2015 vindt de grote internationale conferentie BEYOND ballet why and how plaats in Arnhem met ongeveer 300 professionals en studenten uit het internationale dansonderwijs, het professionele werkveld, dans en sport medici en wetenschappers. Tijdens BEYOND is het National Centre Performing Arts (NCPA) - samen met ArtEZ Dansacademie en medeorganisator Balletakademien Stockholm - gastheer van de speciale Medicine and Science Day.

Medicine and Science Day

Zaterdag 18 april richt de speciale Medicine and Science Day zich op het presenteren van actueel onderzoek en toegepaste kennis uit de dans en sport wetenschap en geneeskunde. De presentaties gaan in op onderwerpen als post-revalidatie, de zorg voor patiënt ondersteuning, human motor control, voeding en de neurowetenschappen. Het ochtend programma biedt aanvullend lezingen en presentaties over aandacht en focus in ballettraining, emotionele intelligentie in de dansles en de psychologie van verandering.

Het zaterdagochtend programma biedt de mogelijkheid om aanvullend op de geprogrammeerde Medicine and Science sessies ook deel te nemen aan de sessies van de driedaagse conferentie en zo de andere deelnemers van de conferentie te ontmoeten. Het middagprogramma is exclusief voor deelnemers aan de Medicine and Science Day en vindt plaats in de prachtige Stadsvilla in het beroemde Park Sonsbeek.

Aanbieding National Centre Performing Arts

Supporters van NCPA kunnen zich registreren met 12% korting. Voor meer informatie over toetreding tot het supporter netwerk van NCPA kunt u terecht op onze website pagina 'Join' of een e-mail sturen naar welcome@ncpa.

BEYOND Ballet why and how

BEYOND beoogt de dialoog over dans in een bredere maatschappelijke context te stimuleren. Daartoe worden deskundigen uit verschillende aangrenzende domeinen uitgenodigd om hun unieke perspectief op de door de conferentie gekozen thema’s te presenteren. Het onderwijs en het werkveld slaan de handen ineen en komen samen om kennis en inzichten te delen teneinde samen stevige stappen te kunnen zetten in de ondersteuning van de dansprofessional van de toekomst.

Meer inspiratie