Medhi Walerski genomineerd voor Zwanen 2013

Campagnebeeld Nederlande Dansdagen 2013Medhi Walerski is een van de genomineerden voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2013’. Hij is uitgekozen door de Dansjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). De uitreiking van de Zwanen is op zondag 6 oktober 2013 op het Feest van de Nederlandse Dans tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht.

Medhi Walerski met School of Thought

Medhi Walerski is genomineerd voor zijn rol in de dansvoorstelling School of Thought van de choreografen Sol León en Paul Lightfoot. In deze voorstelling danst hij een duet met Parvaneh Scharafali gevolgd door een groepsdans van een ensemble van jonge dansers. De voorstelling eindigt met een duet van Jorge Nozal en Georgi Milev. Lees meer over School of Thought in onze recensie.

“Walerski toont zich een gerijpte danser die met elke beweging, elk gebaar en elke blik overtuigt,” aldus de jury. “Met zijn ingetogen doch krachtige performance creëert hij, in dans en in rust, een continue lijn in de choreografie. Een ijzersterke bewegingskunstenaar en een imposante toneelpersoonlijkheid waar je als kijker niet omheen kan en wil.”

De Dansjury heeft ook Dunja Jojic en Francesco Curci genomineerd voor de categorie ‘meest indrukwekkende dansprestatie 2013’.

Meer informatie over de genomineerden voor de Zwanen is te vinden op de website van de VSCD.