Scalda, Marcel Kentin

MBO DANS in Goes gaat samenwerken met Theater de Kring

Nog nooit eerder in Nederland verbond een mbo-dansopleiding zich aan een theater. Theater de Kring uit Roosendaal biedt toekomstige dansstudenten een plek binnen de (dans) programmering achter de schermen en tijdens evenementen.

Reacties en andere nieuwe partners

Jan Hein Sloesen, directeur cultuurcluster Roosendaal vertelt: “De culturele wereld om ons heen verandert razendsnel. Als theater zijn we blij partner te kunnen zijn om de jonge professionals uit te dagen op programmering, marketing, techniek en ondernemerschap. De dansers krijgen bij ons de kans om te werken in een omgeving waar ze straks ook werkzaam zullen zijn en de mogelijkheid te werken met choreografen van over heel de wereld. Een unieke kans voor de culturele danswereld!”

De danswereld is in beweging en ontwikkelt zich. De nieuwe generatie dansers onderscheidt zich door hun eigenheid, zijn authentiek en doen unieke leerervaringen op in de praktijk.

Vuur en Vlam produkties uit Kampen zal ook als partner van MBO DANS gaan functioneren. Hun bijzondere dansprojecten weten maatschappelijke vraagstukken aan de kaak te stellen en mensen aan te spreken op hun gevoelsniveau. Marjan Hommes en Germa Scholten, directie van Vuur en Vlam produkties: “Wij willen de jonge danser leren het eigen talent zo breed en zo professioneel mogelijk in te zetten.”

Ook zullen Cultuurcompaan, Stichting Roosendaal Danst, Kunstbende Zeeland en Nishant Bhola/World of Dance zich verbinden aan MBO DANS.

Nieuwe mogelijkheden

MBO DANS speelt hier op in en biedt per augustus 2019 een nieuwe opleiding dans aan. Internationalisering o.a. in de vorm van een stage in het buitenland zal een rol gaan spelen in de opleiding. Denk hierbij aan een bezoek in Londen of stagemogelijkheiden in de USA of Indonesië. Ook al er gewerkt worden met internationale gastdocenten.

Ronald Klomp, directeur CIOS Goes, MBO DANS Goes: “MBO DANS biedt volop ruimte aan talenten en hun persoonlijke ontwikkeling. Dat wij nu deze unieke samenwerking aangaan, is een verrijking. Een waar ik trots op ben!”

Auditie en extra informatie

  • De auditie dag is op maandag 25 februari 2019.
  • Locatie: Theater de Kring, Kerkstraat 1, Roosendaal.
  • Contact persoon MBO DANS GOES: Marcia Smeding, msmeding@scalda.nl

Voor meer informatie en aanmelden: www.mbodansgoes.nl

 

Meer inspiratie