Matinee Dansé Dramé bij Podium Mozaïek Amsterdam

Matinee Dansé Dramé in Podium MozaïekStichting Djalidonkoli organiseert in samenwerking met Djembé Dramé en Podium Mozaïek op zondag 17 maart het zesde Matinee Dansé Dramé in Podium Mozaïek. Matinee Dansé Dramé is een Afrikaans feest waarbij steeds een ander land uit West-Afrika centraal staat. Dit keer is dat Ivoorkust. Laat je meevoeren naar Afrikaanse sferen door middel van muziek en dans. Kinderen kunnen knutselen, film kijken, meedoen aan workshops of luisteren naar de vertellingen van een verhalenvertelster. Ook is er een Afrikaanse markt. Je kunt ervoor kiezen om lekker mee te doen of gewoon te kijken.

Thomas Guei

De muziek komt deze middag van percussionist Thomas Guei en een in Nederland gevestigde Afrikaanse band. Thomas Guei leerde op jonge leeftijd in verschillende percussie- en dansgroepen vele instrumenten te bespelen. Hij was zeven jaar toen hij begon met zijn opleiding aan de “l’école de danse et d’échange culturel (EDEC) in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust. Na het behalen van zijn diploma begon Guei met lesgeven bij diverse opleidingen. Al snel werd hij gevraagd om ook in Europa percussielessen te verzorgen.

Sellou Nadège Sordet

De dans wordt verzorgd door Sellou Nadège Sordet. Ze is geboren in Abidjan, Ivoorkust. Sellou Nadège Sordet danste in eigen land bij verschillende dansgezelschappen, waaronder het Nationale Ballet van Ivoorkust. In 2000 ging ze naar Parijs om te dansen bij het gezelschap van Georges Momboye. Sellou Nadège Sordet is een veelgevraagd artieste en dansdocente. Ze werkt al jaren samen met Thomas Guei.

Kaarten voor het Matinee kun je bestellen bij Podium Mozaïek: www.podiummozaiek.nl. Hier is ook het programma van de middag te vinden. Op 16 maart worden er percussie- en dansworkshops gegeven door Thomas Guei en Sellou Nadège Sordet. Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.stichtingdjalidonkoli.nl