Wir sagen uns Dunkles (wereldpremière) - Marco Goecke, still via YouTube

Marco Goecke genomineerd voor Benois de la Danse

Marco Goecke is in de internationale danswereld ongetwijfeld een van de meest geprezen jonge choreografen van dit moment. Zijn choreografieën zijn sensationeel eigenzinnig en vernieuwend. Met Wir sagen uns Dunkles is Goecke ditmaal genomineerd voor de belangrijke internationale dansprijs Benois de la Danse. 

Wir sagen uns Dunkles 

Momenteel is Goecke als choreograaf actief voor het Nederlands Dans Theater (NDT). Het kanshebbende Wir sagen uns Dunkles choreograafeerde hij voor NDT2 en ging op 4 november 2017 in première in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Goecke is sinds 2013-2014 aan het NDT verbonden. Daarvoor was hij onder andere huischoreograaf van het Scapino Ballet Rotterdam.

Eerder maakte Goecke onder meer Thin Skin, genomineerd voor de dansprijs Zwaan voor de 'meest indrukwekkende dansproductie 2015' en Midnight Raga, waarmee hij de Zwaan voor 'meest indrukwekkende dansproductie 2017' won.

Benois de la Danse

Benois de la Danse is een initiatief van de International Dance Association in Moskou. De winnaars worden in juni 2018 in Moskou bekendgemaakt. Er zijn prijzen in de categorieën lifelong achievement, ballerina, danser, choreograaf, componist en ontwerper.