Mara Hulspas van Introdans wint Aanmoedigingsprijs

Mara Hulspas. Foto Hans GerritsenDanseres Mara Hulspas van Introdans heeft vandaag de Aanmoedigingsprijs van Stichting Dansersfonds '79 uitgereikt gekregen. Sinds 2009 danst Mara bij Introdans en ze heeft nu rollen in Noces en celebrAGE, onderdeel van de jubileumvoorstelling VIER40.

Mara Hulspas viel bij de jury op door haar rol in de voorstelling Le Sacre du Printemps van Nils Christe. In het juryrapport stond dat ze haar rol met een opmerkelijke kracht en zuiverheid danste. In 2008 kreeg Hulspas een studiebeurs van Stichting Dansersfonds '79. Sindsdien is zij volgens de jury duidelijk gegroeid, zowel artistiek als danstechnisch.

Het is niet de eerste keer dat de Aanmoedigingsprijs van Stichting Dansersfonds '79 naar danseressen van Introdans gaat. Vorig jaar ging de prijs naar Yulanne de Groot en in 2008 ontving Jamy Schinkelshoek de Aanmoedigingsprijs. Beide danseressen hadden eerder al een studiebeurs van het Dansersfonds gekregen. 

Stichting Dansersfonds '79 werd door het dansersechtpaar Han Ebbelaar en Alexandra Radius opgericht, in eerste instantie om (ex-)dansers financieel te ondersteunen. Het voornaamste doel van het fonds is nu het ondersteunen en stimuleren van dans en jonge dansers. De Aanmoedigingsprijs is een geldprijs van 1500 euro voor dansers die aan het begin van hun carrière staan.

Andere prijzen die dinsdag uitgereikt werden, waren de Speciale Prijs en de Prijs van Verdienste. De Speciale Prijs ging naar Jan Kooijman omdat hij zich heeft bewezen als ambassadeur voor de podiumdans. Bij die prijs hoort een geldbedrag van 2500 euro. De Prijs van Verdienste ging naar Mischa van Leeuwen, solist van het Scapino Ballet.